Werkschoenen

Werkschoenen

Werkschoenen

Goede en veilige werkschoenen zijn niet meer weg te denken op de werkvloer. Maar waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van werkschoenen? Wij helpen u graag met het vinden van de juiste schoenen! Een werkschoen moet namelijk goed zitten. De lengte en de breedte van de voeten zijn hierbij belangrijk. Op onze locatie kunnen wij jouw afmetingen opmeten en de ideale maat bepalen. Onze werkschoenen zijn allemaal ISO–20345 gecertificeerd. Schoenen krijgen deze certificatie als ze aan bepaalde richtlijnen voldoen. Aan de hand van deze richtlijnen zijn er vijf klassen opgesteld. Hoe hoger de klasse, hoe veiliger en beter de schoen. 


S1 Klasse voor veiligheidsschoenen 

Deze schoen heeft een verstevigde veiligheidsneus die bescherming biedt tegen vallende voorwerpen en het indeuken van de schoen. Deze bescherming gaat tot een maximale kracht van 200 joule. De hak heeft een verbeterde schokdemping van minimaal 200 joule. De schoen heeft antistatische eigenschappen. Zo wordt de energie opgeslagen in de hak van de schoen. De veiligheidsschoen heeft een ondoordringbare zool. Hierdoor is de schoen beschermd tegen scherpe voorwerpen. 


S1P Klasse voor veiligheidsschoenen

De richtlijnen voor de S1P en S1 veiligheidsschoenen zijn exact hetzelfde, maar bij de S1P schoenen zit een antiperforatie tussenzool. 


S2 Klasse voor veiligheidsschoenen

Deze schoen heeft een stalen neus die veiligheid biedt tegen vallende voorwerpen. De hak heeft een verbeterde schokdemping. Daarnaast wordt er energie opgeslagen in de hak van de schoen. Deze schoen heeft een gesloten hiel en een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. 


S3 Klasse voor veiligheidsschoenen 

Dit is de hoogste klasse voor werk- en veiligheidsschoenen. Deze schoen heeft alle eigenschappen van de S1P klasse. Daarnaast biedt deze schoen een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water. 


S4 Klasse voor veiligheidslaarzen  

Dit zijn werklaarzen met een stalen neus. De stalen neus biedt bescherming tegen vallende voorwerpen. De coating is gemaakt van waterdichte materialen. Dit zijn materialen zoals PU, rubber of kunststof. 


S5 Klasse voor veiligheidslaarzen 

Dit zijn werklaarzen met een stalen neus. De stalen neus biedt bescherming tegen vallende voorwerpen. De coating is gemaakt van waterdichte materialen. Dit zijn materialen zoals PU, rubber of kunststof. Deze veiligheidslaars heeft een antiperforatie zool.